Sachertorte x 365discount


6-8 pers

Ingrediensliste

Kagebund(e):
170 g smør, stuetemp
200 g sukker
1 vaniljestang
7 æg, stuetemp
170 g chokolade, mørk 70%
¼ tsk. salt
125 g mel
1 tsk. bagepulver

Chokoladeganche:
4 dl piskefløde
400 g mørk chokolade 55-70%

Desuden:
Springform Ø22-24
Skåle
Dejskraber
Bagepapir
Paletkniv
Lagkagepap Ø20

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°C varmluft.

beklæd bunden af springformen med bagepapir.

Smelt chokoladen.

Flæk vaniljestangen og bland kornene med noget af sukkeret. Pisk smørret lyst med halvdelen af sukkeret (3 min) og alt vaniljesukkeret. Tilføj æggeblommer en ad gangen. Tilsæt den smeltede chokolade og stil det hele til side.

I en anden skål: pisk æggehviderne med salt (1 minut). Tilføj den anden halvdel af sukkeret og pisk på fuld
skrue i ca. 5 min.

Bland mel og bagepulver.

Fold de to masser sammen, forsigtigt (du kan eventuelt tage lidt af hviderne og blande med chokolademassen først). Sigt mel og bagepulver ned over dejen, imens du folder.

Overfør dejen til din springform, fordel den jævnt ud i formen.

Bag i den varme ovn i ca. 50-60 minutter.

Når den er færdig, vendes formen på hovedet på et kold bageplade beklædt med bagepapir.

Lad kagen afkøle i fryseren.

Samling:

Del "Sacherbunden" i to lige tykke bunde med en savtakket kniv.

Placér den nederste flækkede bund på et stykke lagkagepap. Kom 2/3 af abrikosmarmeladen ovenpå bunden og smør det jævnt ud med en paletkniv. Læg den anden bund på som top og pres den let, så den klistrer til marmeladen.

Hæld marmelade øverst på kagen og smør den i et jævnt lag udover hele kagen, både toppen og siderne.

Køl kagen ned.

Stil den kolde kage (incl. kagepap) på en rist.

Ganache/glaze:

Hak chokoladen fint og kom den op i en stor skål. Opvarm fløden i en kasserolle til det næsten koger og hæld halvdelen af den varme fløde over den finthakkede chokolade.

Rør i det med en dejskraber til det begynder at smelte sammen og der dannes en blank og skinnende overflade. Tilføj langsomt resten af fløden. Hæld med det samme den stadig lune, blanke ganache ud over den afkølede "Sachertorte" i et hurtigt og determineret tag.

Smør kort og kontant, frem og tilbage med en paletkniv - sørg for at også siderne er dækkede. Pyyha.

Bank risten let mod bordet, så ganachen flyder helt ud.

Løft den færdige kage op og gør afslutningen af kagens bund pæn og placer herefter kagen på et smukt fad.

Kom lidt af den resterende ganache op i en sprøjtepose og skriv SACHER eller TILLYKKE eller 365discount 🥳