@katjajacksonnylander bud på én uges madplan for 365kr.

Indkøbsliste:

  • 2 pakker nudler

  • 2 ds kokosmælk

  • 1 bøtte udblødte kikærter

  • 3 lime

  • 2 peberfrugt

  • En pose gulerødder

  • 1 hvidløg

  • 1 bundt forårsløg

  • 1 pose peanuts

  • 2 poser revet ost

  • 1 pakke ost i skiver

  • 1 spidskål

  • 2 pakker sandwichbrød

  • 2 pakker hamburggerryg/skinke

  • 5 tomater

  • 1 bakke æg med 24 stk

  • 1 pakke rugbrød

  • I pose kartofler

  • 4 færdige pizzadej

  • 1 pizzasauce

  • 1 pose ris

  • 1 løg

Det skal du selv have

  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber
  • Chili (hvis du gerne vil have retten lidt ekstra spicy)

Madplanen er til 2 voksne og 2 små børn. Se de forskellige retter nedenfor:

Dag 1: Wok med ris

1 pose ris
1 peberfrugt i strimler
3 gulerødder i strimler
½ bøtte kikærter
2 dåser kokosmælk
3 fed hvidløg
½ bundt forårsløg i skiver
2 håndfulde peanuts
Rød karrypasta
¼ spidskål, fintsnittet
lidt olivenolie, soya, salt og peber

Sæt risene over og kog efter anvisningen på posen. Steg hvidløg i olie og ca. 2 tsk rød karrypasta. Kom gulerødder, peberfrugt, kål og kikærter med ned og lad det stege med nogle minutter. Hæld to dåser kokosmælk ved og smag til med soya. Top med friske forårsløg, lime og peanuts ved servering. Gem resten af risene til dagen efter

Dag 2: Stegte ris

Kogte ris fra dagen før
4 æg
½ bøtte kikærter
1 løg i små tern
2 fed hvidløg i små tern
3 gulerødder i små tern
1 håndfuld peanuts
1 lime
½ bundt forårsløg i skiver
Soya, karry og olie

Steg løg, hvidløg, kikærter og gulerødder på en stor pande i olie og 1-2 tsk karry. Hæld de kogte ris ved og steg med. Skub det hele til side og steg 4 æg på panden og rør rundt til de er stivnede. Bland det hele sammen og smag til med soys. Server med lime, friske forårsløg og peanuts på toppen

Dag 3: Panini med ost og skinke

2 poser sandwichbrød
2 pakker skinke
1 pakke ost i skiver
3 tomater i skiver
Pesto

Smør sandwichbrødet med pesto på begge sider. Læg en skive ost, en skive skinke og en skive tomat i hvert brød og put i en toastmaskine, paninimaskine eller i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 min.

Dag 4: Nudelsalat

2 pakker nudler
1 peberfrugt i strimler
4 gulerødder i strimler
½ spidskål, fint snittet i strimler
Peanutbutter
Soya
Lime
Peanuts

Kog nudler som anvist på pakken. Bland med peberfrugt, gulerødder og spidskål. Kan også serveres i separate skåle som byg selv salat. Lav en peanutbutterdressing af 3 spsk peanutbutter, 2 spsk soya, saft fra lime. Tilføj vand ved behov til konsistensen er tilpas flydende. Man kan også bruge gomadressing eller sur-sød chilisauce. Top med peanuts, forårsløg og lime.

Dag 5: Omelet

10-12 æg
½ løg i tern
2 gulerødder i små tern
1 fed hvidløg, i små tern
2 tomater, hakket i tern
4 skiver rugbrød

Varm en pande og steg løg og hvidløg og gulerødder. Pisk 10-12 æg med salt og peber i en separat skål. Hæld æggemassen over og drys med hakket tomat. Lad massen steget i ca. 10-15 min ved medium varme eller til æggene er færdige. Server med rugbrød

Dag 6: Kartoffelpizza

1 pose kartofler
2 pakker revet ost
1 løg i skiver
4 pakker pizzadej
Pizzasovs
1 fed hvidløg, presset
Olivenolie

Kog alle kartoflerne og gem nogle af dem til dagen efter. Skær kartofler i tynde skiver. Fordel pizzasause, kartofler og løg på pizzabundende og bag som anvist. Ca. 10-15 min ved 200 grader. Lov en hvidløgsolie ved at blande 4 spsk olie med et presset fed hvidløg, salt og peber. Dryppes over de færdige pizzaer når de er taget ud af ovenen.

Dag 7: Rugbrødsmad

Resten af kartoflerne
Resten af æggene (ca. 8 stk)
Resten af rugbrødet

Kog æg ca. 10 min til de bliver hårdkogte. Spis æggemadder eller kartoffelmader på rugbrød med mayonaise, salt og peber

@christine_hgp bud på én uges madplan for 365kr.

Indkøbsliste:

    • Fryse pizza
    • Spinat
    • Æg
    • Creamfraise
    • Revet ost
    • Mozarella
    • 2 x Revet skinke
    • 2 x Parmaskinke
    • 2 x Pasta
    • Tærtedej
    • Salat
    • Tomat
    • 2 x tun
    • Tomat flået
    • Pesto
    • Rugbrød
    • Tortilla
    • Kyllingefars
    • Avocado
    • Løg
    • Bagekartofler
    • Agurk
    • Peberfrugt
    • Gulerødder
    • Chilimayo

Madplanen er til 2 voksne og 2 små børn. Se 1 ret nedenfor:

Dag 1: Tortilla/æggewrap med parmaskinke

1 æg
1 tsk. Creamfraise
1 tortilla pandekage
2 skiver parmaskinke
Mozarella skiver
Tomat skiver
Avocado skiver
Frisk spinat
Salt
Peber
Chiliflager
Olivenolie

Kom lidt olivenolie på en pande og varm op. Derefter 2 skiver parmaskinke, når de trækker sig sammen kommes æggeblandingen ( 1 æg og creamfraise) på panden. Steg et par minutter ved medium varme. Krydder med salt, peber og chiliflager. Læg en tortilla pandekage på og vend. Kom mozarella, tomat, avocado og frisk spinat på. Slut af med chilimayo.  Velbekomme 🍽️🥑🌱

#365discount #365 #madplan #madbudget #økologi #365økologi #børnemad #familiemad #coop #365udfordring

Spicy thaisuppe med nudler, grønt & æg - Økologisk

Nina Hedes bud på en ret til 36,50 kr. per person

Indkøbsliste:

  • 1 glas rød karry
  • 1 pose wokblanding (frosne) fra 365Økologi
  • 1 dåse kokosmælk fra 365Økologi
  • 1/2 pakke nudler fra 365Økologi
  • 2 stk. æg fra 365Økologi

Det skal du selv have

  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber
  • Chili (hvis du gerne vil have retten lidt ekstra spicy)

Fremgangsmåde

1. Sæt 2 gryder over med vand. 1 til æg og til nudler

2. Æggene puttes i gryden når vandet koger i 7 min. Lad dem herefter afkøle

3. Varm lidt olie op i en pande og svits det røde karry. Tilsæt de frosne grøntsager og rør rundt. Herefter tilsættes kokosmælken og retten varmes godt igennem. Smag til med salt og peber.

4. Kog nudlerne som anvist på pakken

5. Server nudlerne med karrysuppen og grøntsager. Top med 2 halve æg og server

Tomatsuppe med kikærter

Rasmus Smedstrup's bud på en ret til 36,50 kr. per person

Indkøbsliste:

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5-6 store tomater
  • Grøntsagsbouillon
  • 100 gram fetaost
  • 1 dåse kikærter

Det du selv skal have: 

  • Olivenolie
  • 1 knivspids chiliflager
  • Timian
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Fremgangsmåde:

1. Del løg og tomater i kvarte og kom dem op i et fad med sammen med hvidløg, olivenolie, tørret timian, chiliflager, salt og peber

2. Bag det i ovnen ved 180 grader varmluft i 35 min.

3. Si vand fra kikærterne og dup dem helt tørre med et viskestykke. Kom dem i et fad med olivenolie, salt, peber og valgfrie krydderier. Som eksempel kan bruges paprika, lidt spidskommen og hvidløgspulver.

4. Kom kikærterne i ovnen sammen med tomaterne i ca. 25 min.

5. Når tomaterne er bagte kommes det hele i blenderen sammen med grøntsagsbouillon. Tilsæt lidt bouillon af gangen til suppen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker

6. Varm suppen op igen, hvis den er blevet lidt afkølet

7. Server suppen med massere af kikærter og cremet fetaost på toppen. Server evt. med lidt brød, hvis du er meget sulten

@katjajacksonnylander - fokus på økologi

Dag 1: Tunsalat med kartoffel og ristet rugbrød

Dag 2: Minipizza med kartoffel, rosmarin og mozzarella

Dag 3: Tomatsuppe med nemt hjemmebagt brød

Dag 4: Spejlæg med tomatsalat

Dag 5: Pasta med tomatsuppen fra dag 3

Dag 6: Æggekage med broccoli

Dag 7: Rugbrødstoast

Basislager

Olie, salt, sukker, bouillon, tørret rosmarin/timian, mayonnaise, sennep, karry

Indkøb

1 pakke gær 
2 kg hvedemel
2kg kartofler
1 broccoli 
1 dåse tun i vand
500 ml creme fraiche 18%
1 bakke cherrytomater
1 bakke alm. tomater 
2 stk Romainesalat 
1 hvidløg 
3 pakker hel mozzarella 
2 kg gulerødder
1 pose pasta
5 dåser flåede/hakkede tomater
1/2 l piskefløde 
1 tube tomatpure
15 æg
2 pakker rugbrød
1 pose rødløg
1 net med citroner

Før du går i gang med madplanen skal der på dag 1, røres en koldt hævet dej som skal bruges i løbet af ugen

1 pakke gær

½ dl salt

½ dl sukker

1,7 l vand

2 kg hvedemel

Find din største gryde frem, alternativt en meget stor skål. bland gær, salt, sukker og vand og rør med en ske. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør til en jævn klistret masse. sæt tætsluttende låg på gryden. F.eks. en plastikpose og elastik om. Sættes i køleskabet til dagen efter (dag 2) kan holde 5-6 dage på køl

Dag 1. Tunsalat med kartoffel og ristet rugbrød

8 skiver rugbrød
1,5 kg kogte kartofler, skrællet (gem 4 til dagen efter)
1/2 broccolihovede i små buketter
1 dåse tun
1/2 citron, saften
3 store spsk creme fraiche
1/2 dl fløde
2 fed hvidløg, presset
1/2 rødløg, finthakket
1/2 tsk dijonsennep (kan undlades)
lidt olivenolie, salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. læg rugbrød på en bageplade med bagepapir, stænk med olie og drys med salt. Bages i 15 min. Kog kartoflerne på samme tid i 15 min. imens røres en dressing af creme fraiche, fløde, hvidløg, rødløg, sennep, citronsaft, salt og peber. del dressingen i 2 skåle. Den ene skål serveres som tilbehør, i den anden puttes drænet tun i. De sidste 4 min af kartoflernes kogetid puttes broccolibukketerne i vandet og det hele hældes i et dørslag. Vi serverer alt i små skåle, så børnene selv kan vælge til og fra gem 4 store kogte kartofler til dagen efter

@christina_hgp - nemt & lækkert

Mandag: Pasta m. tomatsauce og kødboller

Tirsdag: Ris m. svinekød og kål

Onsdag: Lasagnette m. frisk pasta og bechamel. 

Torsdag: Poke Bowl m. crispy rejer

Fredag: Pizza GRANDE 

Lørdag: Kyllinge m. Cous cous

Søndag: Rester fra hele ugen.

Indkøbsliste: 

Persille 
Rødløg
Oksekød 900 g
Hakket tomater på dåse øko
Hvidløg
Pasta øko
Pose Ris 
Svinekød/skinkekød 500 g
Spidskål
Frisk pasta
Bechamel øko

Revet ost øko
Tomatpuré 
Avocado
Forårsløg
Torpedorejer x 2
Sesamfrø
Pizza GRANDE 
Kyllingefillet 400 g
Feta øko
Tomat friske øko
Couscous
Citron
Peberfrugt

Poke Bowl m. Crispy Rejer

2 x pakker Torpedo rejer
Avocado
Forårsløg
2 x poser ris
Ristet sesamfrø 
Citron
Chilimayo/mayo (har jeg altid i køleskabet. Andet dressing kan bruges)
Rødløg (syltet) 

Rødløg syltes min. dagen før (jeg har altid et glas stående i køleskabet) 

Torpedorejerne kommes i et ildfast fad og i ovnen efter anvisning på pakken. 

Risene koges efter anvisning. 

Sesamfrø ristes på panden. 

Hak forårsløg og skær avocado i tern. 

Anret din Poke Bowl og afslut med citron saft, chilimayo og lidt ristet sesamfrø🏼

Snaskede Quesadillas med peberfrugtsalsa og hvidløgscreme

Nina Hedes bud på en ret til 36,50 kr. per person

Indkøbsliste:

  • 1 pakke Coop365 økologi Tortilla Wraps
  • 1 pakke Coop365 økologi Kidneybønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 pakke Coop365 økologi revet ost
  • 1 bakke Coop365 økologi tomater
  • 1 bæger laktosefri cremefraiche (anden creme fraiche også OK)
  • 1 økologisk citron

Det skal du selv have

  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Chiliflager/chilipulver
  • Salt
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til at stege i

Fyld

1. Halver og fjern kernehuset fra peberfrugten. Halvdelen lægges til side til din friske salsa. Skær den anden halvdel i skiver og kom det i en skål.

2. Dræn bønnerne og kom dem i skålen med peberfrugten. Riv et fed hvidløg og kom det ned til peberfrugt og bønner sammen med 1 tsk. Spidskommen, 1 tsk. Paprika og 1 tsk. Chiliflager/pulver (alt efter hvor spicy du vil have det)

3. Rør det hele sammen og steg det på en middelvarm panden i olie til peberfrugten bliver blød.

Salsa (laves imens fyldet simre)

Skær den resterende peberfrugt og tomater i tern og bland det med peberfrugten. Giv det et generøst squeeze citron saft (ca. 1/4 citron) og vend sammen med salt. Sæt det til siden.

Hvidløgscreme

Riv/pres et hvidløg fint. Vend det med 2 gode spsk. creme fraiche, 1 lille tsk. salt og saften af 1 halv citron. Sæt det til side.

Quesadillas

1. Kom en tortilla wrap på en middelvarm pande med olie, drys med en lille håndfuld ost ovenpå og kom halvdelen af fyldet over. Top igen med ost og lig en wrap ovenpå igen.

2. Steg til osten på den nederste pandekage er smeltet og den er gylden på undersiden - og vend den om! Kom en spatel under og giv den et hurtigt flip på panden. Steg den på den anden side til den er gylden.

Servering

Server de varme quesadillas med hvidløgscreme og peberfrugtsalsa! Velbekomme.

Blomkålskarry

Rasmus Smedstrup's bud på en ret til 36,50 kr. per person

Indkøbsliste: 

  • 1 hvidløg
  • 1 ingefær (3x3 cm ingefær)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 blomkål
  • 150 gram frossen spinat

Det du selv skal have: 

  • 1 knivspids chiliflager
  • 1,5 teske garam masala
  • 1,5 teske karry
  • 0,5 deciliter vand
  • 2 spiseskeer neutral olie
  • Salt, peber og sukker

Tilbehør

  • 3 deciliter ris
  • Koriander (kan undlades og gør retten lidt dyrere)

Fremgangsmåde:

1. Skær blomkålen ud i passende stykker. Drys med salt og olie og kom det i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.

2. Hak ingefær og hvidløg fint. 

3. Tænd en pande på medium varme. Kom olie i panden og steg ingefær og hvidløg i et minut. Tilsæt krydderierne og steg dem i 1-2 minutter.

4. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Lad det koge op og tilsæt så spinat og det ristede blomkål. Smag til med salt, peber og sukker.

Server med ris og evt. lidt koriander på toppen.