Lav nemme og lækre müslibarer, der med garanti bliver et hit i madpakken.

Du skal bruge:

60 g cornflakes
180 g mandler
130 g saltede peanuts
100 g havregryn
50 g hørfrø
1 tsk. groft salt
50 g farin
180 g honning
100 g smeltet mørk eller lys chokolade

Sådan gør du:

Hak mandler og peanuts groft med en kniv eller i en foodprocessor. Smelt farin og honning i en gryde ved lav varme. Tilføj nødderne og rør rundt. Tilføj de øvrige ingredienser og rør rundt i et par minutter.

Blandingen hældes i en form – helst silikone – ellers så lig bagepapir i bunden af en fast form. Tryk blandingen flad. Bag muslibarerne ovnen ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter. Tjek undervejs, at massen ikke bliver for mørk. Tag ud af ovnen og lad køle af. Hvis der er tid, så sæt den i køleskabet efter ca. 15 minutters afkøling på bordet.

Vend blandingen ud på et skærebræt ved at lægge skærebrættet ovenpå formen – og vend form og skærebræt rundt. Skær müslibarerne ud med en skarp kniv til den ønskede størrelse. Smelt chokolade i vandbad eller mikroovn. Lav flot mønster ved at dyppe skeen i chokoladen og føre den frem og tilbage henover müslibaren.